Escola La Nova

Centre reconegut per la Generalitat Valenciana. Professorat titulat

La nostra escola de música

És l’encarregada de nodrir músics a la Banda Simfònica i a l’Orquestra de la Societat Musical “La Nova” de Xàtiva, a la vegada que l’alumnat rep una formació acadèmica per a que continue els estudis musicals i obtinga una titulació professional, o puga presentar-se a la Prova del Certificat d’Ensenyances Elementals, on podrà convalidar l’assignatura de música en l’Educació Secundària.

PROJECTES A L’ESCOLA

Paral·lelament a les ensenyances musicals, en l’escola es treballa en diferents projectes.

Els nostres projectes faciliten la motivació de l’alumnat i la seua participació en altres agrupacions de la ciutat, fomentant així l’educació en valors i la consciència de societat.

Alguns dels projectes realitzats durant el curs són

Primer trimestre

Concert d’obertura del curs:

Els alumnes d’ensenyances superiors i professionals ofereixen un concert per als alumnes d’elemental, sent un referent per a la seua trajectòria musical.

Concert solidari al Llar de S. Antoni:

El cor ofereix un concert de Nadal als iaios, fomentant així la consciència social.

Concert de Nadal:

Participació de tota la comunitat educativa.

Segon trimestre

Audicions al carrer:

És un projecte d’activitat intergeneracional que relaciona la música i el seu aprenentatge amb la societat que li donarà recepció cultural.

Retrobem la nostra música:

Els alumnes participen amb distintes agrupacions com l’Escola de Danses i la Rondalla, a la vegada que aprenen les músiques tradicionals dels nostres pobles.

Encontre de Bandes Infantils:

Es treballa el companyerisme, la socialització i el ser receptius amb els gestos del director, amb un repertori en comú.

Encontre d’Orquestres:

Treball en equip, reagrupar els grups i tocar peces en comú sent dirigits per distints directors.

Tercer trimestre

Jornades de portes obertes:

Donar a conèixer el funcionament i la infraestructura de l’escola. Es preparen activitats lúdiques-musicals per a tots els públics.

Macroaudició de Fi de Curs:

Es tracta d’un projecte interdisciplinari on hi ha un tema principal amb un fil conductor que enllaça el pas de les distintes agrupacions de l’escola. Es fusionen totes les disciplines: escenografia, dansa, música, indumentària.