Orquestra

El 25 de novembre del 2000 la família de La Nova va tindre l’honor de presentar oficialment l’Orquestra de la Soceitat Artístico-Musical La Nova de Xàtiva, que naix gràcies al fruit del laboriós treball de la seua Escola de Música en les especialitats de corda.

Aquesta agrupació va començar a caminar de la mà del director Julio Juan García, comptant als seus inicis amb una trentena de músics de les diferents especialitats de corda.

Durant el seu curt període d’existència ha participat activament als actes organitzats per la Societat com són el Concert Extraordinari de Santa Cecília  i el Concert de l’Aniversari, així com també a Setmanes culturals, Intercanvis amb Orquestres de Conservatoris i Escoles a nivell nacional. Cal recordar l’actuació a la Biennal de Bunyol i el Concert de clausura del Certamen de la Diputació de València al Palau de la Música.

 

Destacar pel seu interés la participació de l’Orquestra en actes culturals organitzats per l’Ajuntament de Xàtiva, com concerts a la ciutat i les pedanies, o la seua participació al Pregó de la Setmana Santa Setabense. També participa, des de la seua creació, en les Campanyes de Retrobem la nostra música organitzades per l’Àrea de Cultura de l’Excma. Diputació de València, contribuint amb això a la difusió cultural i musical.

Actualment, l’Orquestra de La Nova es troba sota la direcció de José Miguel Fayos Jordán i compta amb una plantilla d’uns 40 músics.

Els bons resultats obtinguts i la qualitat de música oferida, la converteixen en una de les més prometedores orquestres valencianes amb bones perspectives de futur, de cada a la seua absoluta consolidació que es preveu promptament.