Orquestra

el 25 de novembre de 2000 la família de La Nova va tindre l’honor de presentar oficialment l’Orquestra de la Societat Artístico-Musical La Nova de Xàtiva, que naix fruit del laboriós treball de la seua Escola de Música en les especialitats de Corda. Esta agrupació va començar a caminar de la mà del seu actual Director D. Julio Juan García, comptant en l’actualitat amb una agrupació musical de més de 40 músics de corda de les diferents especialitats.

Durant este curt període de temps ha participat activament en actes organitzats per la nostra Societat, Setmanes Culturals, intercanvis amb Orquestras de Conservatoris i Escoles a nivell nacional. Destacar pel seu interés el conveni existent entre el nostre Ajuntament i esta agrupació per a realitzar concerts en la ciutat i pedanies. També participa des de la seua creació en les Campanyes de Retrobem la nostra música, organitzades per l’Àrea de Cultura de l’Excma. Diputació de València, contribuint amb això a la difusió cultural i musical

 

Els bons resultats obtinguts i la qualitat musical oferida la convertixen en una de les més prometedores Orquestres valencianes amb bones perspectives de futur, de cara a la seua absoluta consolidació que es preveu promptament.