photo-1550590774-adc439e48ac6
Sobre Música La Nova
Coneix un poc més la societat musical la Nova de Xàtiva
Som una associació centenaria, ja que exigències legals van conduïr a l’acord de constituirse en Societat i tan bona idea es va portar a terme el dia 26 de febrer de 1901.

El dia 25 de Novembre de 2000 vam presentar davant el nostre públic l’Orquestra de la Musica Nova, de la qual destaquem l’actuació a la biennal de Bunyol i el concert de clausura del Certamen de la Diputació de València al Palau de la Música. El seu director titular és En Julio Juan Garcia i compta amb mes de 40 músics de corda de les diferents especialitats.

En 1983 es posa en marxa la Banda Jove, baix la direcció de D. Julio Juan García on aconseguira el tercer premi en el Certamen de Bandes Joves de València de l’any 1988.

Renunciant a relatar un per un els guardons obtinguts per la Nova al llarg de la seua dilatada existència de més de 100 anys, ja que ha passetjat el nom de Xàtiva per gran part de la nostra geografía; ha viatjat per Europa, ha participat en grabacions per a RNE i Canal9, i no renúncia seguir fent música, a ampliar la seua plantilla i a demostrar que l’esforç per la cultura és una cosa que val la pena. Compta per això, amb una Escola
Oficial de Música, la qual matricula aconsegueix una mitja per curs de 250 alumnes, amb un claustre de professors altaments titulats i qualificats. Amb motiu del seu calendari, els actes conmemoratius del qual es vam realitzar entre Març del 2000 i Març de 2003 li va ser otorgada la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Xàtiva i la Medalla d’Or
de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. El darrrer premi va ser el 8 de Juny de 2013 on la Banda va rebre el primer premi de Música festera al poble d’Agost.

Des de 2015 asumix la Presidència de la Societat En Dª Andrea Mollá Benet.